علائم و نشانه های نارسایی کبد و کلیه در نوزادان چیست
علائم و نشانه های نارسایی کبد و کلیه در نوزادان چیست در سایت جسارت
به گزارش سایت جسارت اگر کبد نتواند نیازهای بدن از قبیل دفع سموم تولید شده در بدن، دفع مواد تشکیل شده از متابولیسم گلبولهای قرمز و هموگلوبینهای خون و دفع برخی از فلزات سنگین در بدن از قبیل مس را انجام دهد، دچار نارسایی کبد میشود که به دو نوع حاد و مزمن تقسیم شده است و از طریق وسایل آلوده مثل سرنگها و سوزنهای آلودهای که افراد معتاد با آنها تزریق انجام میدهند، منتقل میشود.کبد دومین اندام بزرگ بدن است و عملکردهای متعدد و متفاوتی را در بدن بر عهده دارد. کبد، بر روی هر آنچه که میخورید و مینوشید فعل و انفعالاتی انجام میدهد. کبد غذاها و نوشیدنیها را به انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن تبدیل میکند. مواد مضر مانند الکل را فیلتر کرده، از بدن دفع میکند و مسٔولیت دفاع از بدن در برابر عفونتها را بر عهده دارد. هنگامی که کبد آسیب ببیند یا تخریب شود، احتمالا فرد متحمل نارسایی یا مشکلات کبدی میشود. ویروسها و مواد شیمیایی مضر میتوانند به کبد آسیب برسانند. چنانچه فرد متحمل آسیبهای کبدی شود، به مرور عملکرد صحیح کبد از کار میافتد. نارسایی کبد یک بیماری واقعا جدیست و باید فورا درمان شود.
عوامل نارسایی کبد
برخی سموم شیمیایی، مصرف زیاد مشروب، هیپاتیتهای ویروسی و دارویی، اختلال عروقی کبد، خالکوبی و تاتو، ، استفاده از وسایل دندانپزشکی و جراحی استریل نشده، مسمومیت با استامینفون، مصرف برخی داروها(مثل آنتی بیوتیکها و داروهای ضد تشنج)، بیماری رگهای خونی کبد، سرطانها، بیماری متابولیکی، مصرف قارچهای سمی و عدم مراقبت به هنگام استفاده از مواد شیمیایی.نارسایی حاد کبد، نارسایی گستردهی کبد نیز خوانده میشود که حتی ممکن است بدون هیچگونه عارضه یا علائم کبدی رخ دهد. طبق اعلان کلینیک مایو، مصرف بیش از حد استامینوفن شایعترین دلیل نارسایی حاد کبد در ایالات متحده شاخته شده است. استامینوفن در زمره داروهایی قرار دارد که میتوان بدون نسخه از داروخانه دریافت نمود، بنابراین باید از میزان توصیه شده بر روی برچسب پیروی نمود. چنانچه احساس نمودید بیش از حد مجاز استامینوفن مصرف کردهاید به پزشک مراجعه نمائید.
علائم نارسایی کبد
علائم نوع حاد نارسایی کبد ؛ تهوع، استفراغ، احساس بدحالی، عدم تمرکز، یرقان، حالت پریشانی و خواب آلودگی.
علائم نوع مزمن نارسایی کبد ؛ کبد ابتدا دچار تغییراتی کم شده و این تغییرات پس از گذشت زمان پیشرفت میکنند. (بعلاوه برخی از هپاتیتهای مزمن به سیروز کبدی تبدیل میشوند.این بیماری از طریق آزمایش خون، سونوگرافی و بیوپسی قابل تشخیص است و پیوند کبد نیز از راههای درمان آن میباشد.
درمان نارسایی کبد
عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگها مفید و نافع بوده و در درمان یرقان، سوءهاضمه، احساس ناراحتی در معده، نفخ، بیاشتهایی، تهوع، اسهال خفیف یا یبوست، نارسایی کبد، دفع مزمن آلبومین و کمخونی بعد از جراحی موثر و مفید بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می نماید.چنانچه اضافه وزن دارید و یا چربی فراوانی از رژیم غذایی خود دریافت میکنید، بیش از دیگران در خطر ابتلا به کبد چرب هستید. تغییر در سبک زندگی و پیروی از رژیم غذایی سالم کمک شایانی در این زمینه به شما مینماید. چنانچه دچار آسیبهای کبدی هستید و الکل فراوانی مینوشید، حذف الکل از اهمیت ویژهایی برخوردار است. نحوهی درمان به مرحلهی پیشرفت تخریب و آسیب بستگی دارد. پزشکتان داروهایی متناسب آسیب برایتان تجویز میکند. چنانچه فقط بخشی از کبد متحمل آسیب شده باشد، احتمالا با جراحی بخش آسیب دیده برداشته میشود. عکسبرداری نیز بخشی از مراحل تشخیص است. پس از عکسبرداری چنانچه آسیب بسیار جدی تشخیص داده شود و فرد دچار نارسایی حاد کبد باشد، پیوند کبد الزامیست.هیپاتیت B: عفونت کبدی خطرناکی است منجر به بیماریهای کلیوی، نارسایی کبد، سرطان کبد و یا سیروز میشود که بیشتر در بزرگسالان رخ میدهد. این بیماری دو نوع حاد و مزمن دارد که نوع حاد آن کمتر از شش ماه و نوع مزمن آن بیشتر از شش ماه طول میکشد.وقتی چربی کبد از حدی بیشتر میشود، بیمار به اختلال “کبد چرب ملتهب” و حتی هپاتیت مبتلا میشود و پس از مدتی امکان دارد دچار نارسایی کبد گردد که به آن “سیروز کبدی” میگویند و علت اصلی آن کبد چرب ساده است.