اسهال مزمن ,اسهال مزمن چیست,اسهال مزمن در کودکان,اسهال مزمن در بزرگسالان,اسهال مزمن کودکان,علت اسهال مزمن چیست,اسهال مزمن نشانه چیست؟,دلیل اسهال مزمن چیست
اسهال به خودی خود یک بیماری نیست و بیشتر نشانه ای از مسائل دیگر محسوب می شود. با توجه به علت شکل گیری اسهال، تغییر در رژیم غذایی می تواند تاثیر فوق العاده ای بر جلوگیری و درمان اسهال داشته باشد.
در این مطلب از سایت جسارت در مورد اسهال مزمن صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
اسهال می تواند به صورت حاد یا مزمن طبقه بندی شود. اسهال حاد به طور معمول در نتیجه یک عفونت باکتریایی، ویروسی یا انگلی شکل می گیرد. این نوع اسهال می تواند برای چند ساعت تا چند روز طول بکشد و در بیشتر موارد بی نیاز از درمانی خاص به خودی خود درمان می شود. اسهال مزمن به طور معمول چهار هفته یا بیشتر می تواند به طور مداوم یا آغاز-توقف طول بکشد. بیماری های مختلف مانند سلیاک، سندرم روده تحریک پذیر و بیماری التهابی روده می توانند دلیل آن باشند. در این مطلب بر روش های درمانی برای اسهال مزمن متمرکز خواهیم بود.
علت اصلی بروز بیماری التهاب روده ناشناخته است، اما میتوان عوامل خطر و دلایل بروز آن را این طور توضیح داد که از زمان بیشتر شدن مهاجرت از روستاها به شهر و افزایش شهرنشینی و به دنبال آن بهبود سطح بهداشت عمومی و فردی، انجام منظم واکسیناسیون، تغییر رژیم غذایی افراد و مصرف بیشتر غذاهای پرچرب، پر پروتئین، کم فیبر، کاهش تحرک بدنی و شیوع چاقی در جمعیت در بروز بیماری موثرند. همچنین به دلیل بهبود امکانات زندگی استفاده از یخچالهای خانگی به صورت گسترده رواج پیدا کرد. باکتریهایی که محیط مناسب حیاتشان حدود دمای 4 درجه سانتی گراد است رشد بیشتر و بهتری در یخچالها دارند که ممکن است در بروز بیماری نقش داشته باشند. البته آب و هوا از جمله آلودگی و گردوخاک نیز در بروز عوامل مساعدکننده این بیماری نقش دارند و از بحث ژنتیک نیز در این زمینه نباید غافل ماند.
بیماری التهابی روده خود را با علائم اسهال (همراه یا بدون خون)، خونریزی از مقعد، درد شکمی، کاهش وزن و تب خود را نشان میدهد. در واقع اسهال مزمن و طولانی مدت، خونریزی در مدفوع و گاهی تکرر مدفوع و دل پیچه از نشانههای بارز ابتلا به بیماری التهاب روده است. همچنین بیماریهایی همچون التهاب کبد و کبد چرب، زردی و تنگی مجاری صفراوی نیز میتواند از عوارض بیماریهای التهاب روده باشد و در برخی افراد حتی قرمزی چشم و زخمهای پوستی نیزمیتواند نشانههای ابتلا به این بیماری باشد.
سندرم روده تحریک پذیر و عدم تحمل غذایی یکی از شایعترین دلایل اسهال مزمن در کشورهای غربی هستند. سندرم روده تحریک پذیر در اشکال مختلف شامل یبوست، اسهال و یا ترکیبی از هر دو نمایان می شود. خوشبختانه امکان مدیریت حالت اسهال سندرم روده تحریک پذیر از طریق ایجاد تغییرات در رژیم غذایی مانند دنبال کردن یک رژیم غذایی کم FODMAP وجود دارد. FODMAPها کربوهیدارت هایی طبیعی موجود در مواد غذایی از جمله میوه ها، غلات و حبوبات هستند که می توانند زمینه ساز اسهال و مشکلات مرتبط با گوارش در افراد حساس شوند. حدف FODMAPها از رژیم غذایی تنها روش علمی اثبات شده برای مدیریت سندرم روده تحریک پذیر است. روند سیستماتیک دیگر برای شناسایی موارد دیگر عدم تحمل غذایی نیاز است. باید سوابق مصرف مواد غذایی و نشانه های ایجاد شده را یادداشت کنید و از نظارت و مشاوره یک متخصص تغذیه استفاده کنید.
پروبیوتیک ها باکتری هایی سودمند هستند که می توانند سلامت گوارش شما را بهبود ببخشند. برخی مطالعات نشان داده اند که آنها می توانند برخی انواع مشخص از اسهال حاد را درمان کنند اما اثرگذاری آنها بر اسهال مزمن چندان روشن نیست. طی مطالعه ای که روی 362 بیمار مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر انجام شد، نشانه های کلی و رضایت از اجابت مزاج پس از چهار هفته استفاده از پروبیوتیک ها در مقایسه با گروه کنترل که دارونما دریافت می کردند به میزان 20 درصد افزایش یافت. اگر در پی مصرف یک پروبیوتیک هستید باید حداقل به مدت 4 هفته برای ارزیابی تاثیر آن صبر کنید. افزون بر این، برخی محصولات ممکن است حاوی مواد تشکیل دهنده سرشار از FODMAPها باشند که باید در وهله نخست مد نظر قرار بگیرند.
بیشتر بخوایند :
انواع درد در زانو
- درد زانو قدامی یا درد زانو
- آرتریت: شامل آرتریت روماتوئید، استئوآرتریت و نقرس است.
کیست های دو طرفه یا حفره زانو: مایع مفصلی متورم، پشت زانو. ممکن است علل دیگری از تورم وجود داشته باشد، مانند موارد کوچک تورم.
- برسیت: التهاب ناشی از فشار مکرر روی زانو مانند زانوی بلند.
- اختلالاتی از بافت همبند، مانند: لوپوس.
- کاسه زانو را حرکت دهید
- عفونت مفاصل
- آسیب زانو: آسیب زدن به رباط های قدامی و یا آسیب بین حنجره ممکن است سبب خونریزی در زانو و درد شود.
تورم زانو: اگر مقدار زیاد و زیاد شود، غضروف پاره می شود و درد بدتر می شود.
پارگی غضروفی: درد در داخل یا خارج مفصل زانو احساس میشود.
پارگی پارگی: باعث درد و بی ثباتی در زانو می شود.
- پیچ خوردگی و ورید: آسیب جزئی به رباط باعث این مشکل می شود.
- سرطان استخوان
علائم سرطان استخوان چیست؟
علائم محل و اندازه سرطان متغیر هستند. علائم سرطان استخوان در طول زمان بدتر می شود. درد رایج ترین علامت سرطان استخوان است. تومورهایی که در مفاصل و یا در نزدیکی مفاصل بوجود می آیند، باعث تورم یا حساسیت در ناحیه آسیب دیده می شوند. علائم دیگر عبارتند از خستگی، تب، کاهش وزن، نازک شدن استخوان و خوردگی استخوان، کم خونی و ضعف کلی، پوست براق در سطح تومور. اما هیچ یک از این علائم نشانه های قطعی سرطان نیست. آنها همچنین ممکن است توسط دیگر شرایط غیر خطرناک ایجاد شوند. پس مطمئن شوید که با دکتر خود چک کنید.
روشهای درمان سرطان استخوان زانو
انتخاب روش درمان بستگی به تعدادی از عوامل، از جمله سن بیمار، پیشرفت بیماری، و شرایط بیمار است. جراحی اغلب اولین انتخاب درمان است، اگرچه گاهی لازم است که ارگان را قطع کنید. در شیمی درمانی، جراح فقط مغز استخوان را بدون آمپوتاسیون حذف می کند و به جای سرطان پروتز مصنوعی را قرار می دهد. شیمی درمانی و پرتودرمانی ممکن است به تنهایی یا با هم استفاده شوند. با توجه به این واقعیت که علت این نوع سرطان هنوز معلوم نیست، مسئله پیشگیری مربوط نیست. این می تواند تنها از طریق عوامل موثر بر اشعه (پرتودرمانی) و یا قرار گرفتن در معرض ترکیبات رادیو اکتیو و هسته ای که شناخته شده است به عنوان اقدامات پیشگیرانه موثر تشدید یا افزایش خطر ابتلا به این بیماری است.
درمان های اضافی برای سرطان زانو
با توجه به بدخیمی های این بیماران و این که دوره های شیمی درمانی سنگین اشتها و تهوع و استفراغ را کاهش می دهد، این بیماران وزن و انرژی خود را از دست می دهند. علاوه بر انجام جراحی های سنگین همراه با استفاده از آنتی بیوتیک های قوی و طولانی مدت، این مشکل تغذیه ای را تشدید می کند. در نتیجه، این بیماران و به ویژه خانواده ها به شدت در مورد کاهش وزن بیش از حد نگران هستند و در تلاش برای رفع آن هستند. توصیه می شود بیماران را به خوردن غذاهای سالم، طبیعی و راحت تشویق کنید و آنها را از غذاهای سنگین و چربی و ادویه جات و گیاهان دستگیر نمایید. همچنین بهتر است مقدار هر وعده غذا را در هر وعده کاهش دهید، اما تعداد وعده های غذایی را افزایش دهید. نوشیدن هرگونه مایعات مانند آب، چای، خمیر و سایر نوشیدنی های غیر استروییدی توصیه می شود. سرطان استخوان نوعی سرطان است که با علائم مختلف رخ می دهد. به عنوان مثال یکی از علائم سرطان استخوان درد و درد استخوان است. همچنین کاهش ناگهانی وزن یا کم خونی می تواند نشانه های این مشکل باشد. ما اطلاعاتی در مورد علائم سرطان استخوان به شما دادیم. اگر علایم مشکوک را مشاهده کنید، به پزشک خود مراجعه کنید تا علت این مشکل را بیابید.
علل سرطان زانو
اگرچه متخصصان درباره اینکه چه چیزی سرطان استخوان را ایجاد می کند، مشخص نیست، تعدادی از عوامل ممکن است خطر ابتلا به بیماری را افزایش دهند. این سرطان ها اغلب در کودکان و بزرگسالان، به ویژه کسانی که تحت پرتودرمانی و شیمیدرمانی برای بیماری های دیگر قرار می گیرند، رخ می دهد. بیماران مبتلا به بیماری پگت (وضعیت غیر سرطانی که با تولید سلول های مغز استخوان جدید، غیر طبیعی، مشخص می شود) در معرض خطر ابتلا به سرطان استخوان هستند. تعداد کمی از سرطان های استخوانی به ارث برده می شوند.
جلوگیری از سرطان زانو
با توجه به این که علت اصلی سرطان استخوان ناشناخته است، به نظر می رسد پیشگیری قابل پیشگیری نیست، اما پیشگیری از سرطان (مانند رادیوتراپی) و برخی از مواد شیمیایی خاص که علت ایجاد تومورهای استخوانی هستند (عدم ارتباط با ترکیبات رادیواکتیو و هسته ای مانع از سرطان استخوان می شود.
تغذیه در سرطان زانو
با توجه به بدخیمی های این بیماران و این که دوره های شیمی درمانی سنگین اشتها و تهوع و استفراغ را کاهش می دهد، این بیماران وزن و انرژی خود را از دست می دهند. علاوه بر انجام جراحی های سنگین همراه با استفاده از آنتی بیوتیک های قوی و طولانی مدت، این مشکل تغذیه ای را تشدید می کند. در نتیجه، این بیماران و به ویژه خانواده ها به شدت در مورد کاهش وزن بیش از حد نگران هستند و در تلاش برای رفع آن هستند. توصیه می شود بیماران را به خوردن غذاهای سالم، طبیعی و راحت تشویق کنید و آنها را از غذاهای سنگین و چربی و ادویه جات و گیاهان دستگیر نمایید. همچنین بهتر است مقدار هر وعده غذا را در هر وعده کاهش دهید، اما افزایش می یابد
پارگی یا التهاب گلو به عنوان نشانه ای از بسیاری از بیماری های عفونی و التهابی دستگاه تنفسی فوقانی دیده می شود. این علامت بسیار رایج است. بسیاری از عوامل ویروسی و باکتری و حتی غیر عفونی باعث پارگی شدن می شوند. فارنژیت می تواند باعث ایجاد لوزه ها و گاهی اوقات همراه با تب و سرفه باشد. در این مقاله ما درباره جنجال در مورد التهاب گلو صحبت می کنیم، امیدواریم مورد توجه قرار گیرد.علل فارنژیت و فارنژیت
باکتری ها شایع ترین نوع فرنژیت باکتری است که به آن مبتلا می شوید. فارنژیت استرپتوکوکی. به عنوان نام علمی آن، عامل ایجاد کننده گلودرد استرپتوکوکی، باکتری است که به نام استرپتوککوس شناخته می شود. استرپتوکوک باعث گلودرد، قرمزی و اگزودا (زرد شدن روی لوزه ها)، پکتین یا دانه های قرمز در گلو خلفی می شود. همراه با تب، بزرگ شدن غدد لنفاوی در قسمت قدام گردن، سردرد، درد شکمی و استفراغ. معمولا این سرفه، عطسه یا آلودگی در این بیماری وجود ندارد. تشخیص قطعی بیماری توسط فرهنگ حنجره یا تست سریع ترشح گلو به علت وجود استرپتوکوک است. تست سریع در ایران به طور گسترده ای در دسترس نیست و فرهنگ حنجره باید در آزمایشگاه و اعتماد بیمار انجام شود، بنابراین تشخیص فارنژیت استرپتوکوک در ایران معمولا بر اساس علائم بالینی است. وجود استرپتوکوک ها در گلو و رشد آن در غیاب درمان و کنترل بیماری، ممکن است منجر به تب روماتیسمی شود و در این راستا درمان بسیار مهم است. علل دیگر عبارتند از: دیفتری گنوکوکال (باکتری باعث عفونت گونوره) ویروسی اکثر عوامل ایجاد کننده پارینژیت ویروس هستند که می توانند با ضایعات تب و گلو در گلو و دهان، خستگی، عطسه و سرفه همراه باشند. این ویروس ها گروه Enteroviral هستند و همچنین می توانند ضایعات ایجاد کنند. ویروس سرخک از طریق ویروس های دیگر درگیر در دستگاه تنفسی، مانند ویروس سرخ (ویروس سرد) و ویروس کرونا، نباید فراموش شود. این نیز می تواند مشکلات گوش و ریه را ایجاد کند. ویروس اپشتاین بار همچنین به عنوان یکی از علائم این بیماری، فریونژیت را در گلو درد ایجاد می کند. ویروس هرپس سیمپلکس نوع I (هرپس)، اگر ابتدا آلوده باشد، می تواند ضایعات زخم و داخل چشم را با تب و نارسایی ایجاد کند. این ضایعات ممکن است حتی از لب ها فراتر رود. در این موارد درمان نشانه ای برای درد، التهاب شدید و درمان ضد ویروسی انجام می شود. ویروس شریر مرغ عفونت های شدید در ناحیه Farnx می تواند به عنوان گینگویت نکتروستایی زخم (ضایعات لثه) توسط عوامل بی هوازی باشد، و شکل شدید تر آنودینوی لودویگ، سلولیت در ناحیه فک و زیر جلدی است که با دخالت عوامل بی هوازی و نیاز به درمان و درمان آنتی بیوتیک داخل وریدی. قارچ کاندیدیازیس دیگر Chlamydia Parasites Toxoplasma علل غیر سمی مواد شیمیایی
علل فارنژیت و فارنژیت مزمنعفونت پایدار در اطراف حنجره (مانند غشای مخاطی مزمن، تونسیلیت مزمن، سینوزیت مزمن، عفونت دندان، گلودرد مزمن). تنفس دهانی (مانند احتقان بینی به علت پولیپ، تومور یا خروج دندان به لب). خوردن بیش از حد، تنباکو جویدن، خوردن غذاهای سریع، نوشیدن الکل بیش از حد) آلودگی محیط زیست (محیط کثیف و یا آب و هوای کثیف) پنهان کردن (باعث آسیب به گلو و حنجره و مزمن مزمن)